Rozvoj pracovních kompetencí OZP

Na projekt je poskytována finanční podpora EU.

Rozvoj pracovních kompetencí OZP – Podpora OZP na Frýdlantsku

Registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/17_075/0009153

Nositel projektu: Sdružení TULIPAN, z.s.: http://www.sdruzenitulipan.cz/

Hlavním cílem projektu je podpora zaměstnanosti osob se zdravotním postižením prioritně v hospodářsky slabé oblasti tzv. Frýdlantského výběžku, který je charakteristický řadou negativních sociálně-ekonomických jevů. Možnost uplatnění osob se zdravotním postižením na tomto území je tímto více komplikovaná. Aktivity projektu zohledňují rozvoj pracovních a sociálních kompetencí OZP, odstraňují bariéry vstupu těchto osob na trh práce, rozvíjí praktické pracovní dovednosti a podporují spolupráci se zaměstnavateli v regionu.
Harmonogram projektu: 1. 10. 2018 – 30. 9. 2020
Cílová skupina: Osoby se zdravotním postižením

Co Vám projekt nabízí:

• Poradenskou činnost– k dispozici Vám jsou:individuální konzultant, sociální pracovník, psycholog, psychiatr, peer konzultant, dluhový poradce
  • Motivační kluby - informace o trhu práce, motivační a aktivizační hry, SWOT analýza osobní i profesní kariéry, trénink pracovních pohovorů, pomoc s vypracováním životopisu, motivačního dopisu aj.
  • Rozvoj základních pracovních kompetencí - kurzy zacílené na numerickou a čtenářskou gramotnost, orientaci v pracovně-právních vztazích a ochraně spotřebitele, rozvoj komunikačních a prezentačních dovedností, rozvoj kompetence k řešení problémů, samostatnosti, schopnosti pracovat v týmu, finanční gramotnost aj. v rozsahu 30 h/skupina
  • Rekvalifikaci – umožníme Vám absolvovat rekvalifikační kurz, který Vám výrazně pomůže s budoucím pracovním uplatněním
  • Placenou praxi – probíhá pod vedením zkušeného lektora, který Vás uvede do pracovního procesu a pomůže Vám zvyknout si na nové pracovní prostředí
  • Pracovní uplatnění – pomůžeme Vám s hledáním Vašeho nového stálého pracovního místa, přispějeme Vašemu zaměstnavateli na Vaši mzdu, abyste měli šanci v klidu a pohodě zvládnout veškeré činnosti, které od Vás zaměstnavatel očekává

• Co je nového v projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP?
    V listopadu 2018 vstoupil do projektu starší chlapík z Frýdlantu, který po celý svůj život pracoval. V polovině roku 2018 začal trpět artrózou a práci, ve které byl do té doby velmi oceňován, už nemohl dále vykonávat. Bylo pro něj velmi těžké přijmout svou roli uchazeče o zaměstnání vedeného na úřadu práce. Během své úspěšné pracovní kariéry by si nikdy nepomyslel, že může takto dopadnout. Domluvili jsme se, že pro něj bude velmi přínosné, pokud absolvuje rekvalifikačního kurzu "Strážný". Od 1. dubna získal novou práci. Hlídá objekty nedaleko svého bydliště (nemusí dojíždět do Liberce za prací). Z práce je nadšený a i od jeho zaměstnavatele mám skvělou zpětnou vazbu. Toto je přesně smyslu projektu. Pomáhat lidem, kteří chtějí pracovat, ale vzhledem k tomu, že nikdy neměli o práci nouzi, nevědí, kde hledat nové pracovní uplatnění, jak komunikovat se zaměstnavatelem atd.. Pokud jste v podobné situaci, zavolejte mi na telefonní číslo uvedené níže, určitě se domluvíme na spolupráci. :-)

Kontaktní osoba:

Kateřina Seifertová – koordinátorka projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP

Tel.: 774 450 164

Email: seifertova@sdruzenitulipan.cz

Najdete nás na těchto adresách:

Frýdlant
    Okružní 1260
    Kancelář máme v budově České pošty. Vchod je ze zadní strany budovy přes dvůr.
    Nové Město pod Smrkem
    Palackého 275

Sídlíme v budově Úřadu práce v přízemí.