Rozvoj pracovních kompetencí OZP

Rozvoj pracovních kompetencí OZP – Podpora OZP na Frýdlantsku
Na projekt je poskytována finanční podpora EU.
Registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/17_075/0009153

Nositel projektu: Sdružení TULIPAN, z.s.: http://www.sdruzenitulipan.cz/

Hlavním cílem projektu je podpora zaměstnanosti osob se zdravotním postižením prioritně v hospodářsky slabé oblasti tzv. Frýdlantského výběžku, který je charakteristický řadou negativních sociálně-ekonomických jevů. Možnost uplatnění osob se zdravotním postižením na tomto území je tímto více komplikovaná. Aktivity projektu zohledňují rozvoj pracovních a sociálních kompetencí OZP, odstraňují bariéry vstupu těchto osob na trh práce, rozvíjí praktické pracovní dovednosti a podporují spolupráci se zaměstnavateli v regionu.
Harmonogram projektu: 1. 10. 2018 – 30. 9. 2020
Cílová skupina: Osoby se zdravotním postižením

Co Vám projekt nabízí:

• Poradenskou činnost– k dispozici Vám jsou:individuální konzultant, sociální pracovník, psycholog, psychiatr, peer konzultant, dluhový poradce
  • Motivační kluby - informace o trhu práce, motivační a aktivizační hry, SWOT analýza osobní i profesní kariéry, trénink pracovních pohovorů, pomoc s vypracováním životopisu, motivačního dopisu aj.
  • Rozvoj základních pracovních kompetencí - kurzy zacílené na numerickou a čtenářskou gramotnost, orientaci v pracovně-právních vztazích a ochraně spotřebitele, rozvoj komunikačních a prezentačních dovedností, rozvoj kompetence k řešení problémů, samostatnosti, schopnosti pracovat v týmu, finanční gramotnost aj. v rozsahu 30 h/skupina
  • Rekvalifikaci – umožníme Vám absolvovat rekvalifikační kurz, který Vám výrazně pomůže s budoucím pracovním uplatněním
  • Placenou praxi – probíhá pod vedením zkušeného lektora, který Vás uvede do pracovního procesu a pomůže Vám zvyknout si na nové pracovní prostředí
  • Pracovní uplatnění – pomůžeme Vám s hledáním Vašeho nového stálého pracovního místa, přispějeme Vašemu zaměstnavateli na Vaši mzdu, abyste měli šanci v klidu a pohodě zvládnout veškeré činnosti, které od Vás zaměstnavatel očekává

• Co je nového v projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP?
    "Po koronavirové přestávce se i projekt Rozvoj pracovních kompetencí OZP vrací do všedních kolejí. Znovu začaly fungovat skupinové motivační kluby a i individuální poradenství už může probíhat při osobních setkáních. Těší nás, že jsme mohli být oporou pro naše účastníky i v době, která byla velmi psychicky náročná pro všechny z nás alespoň prostřednictvím telefonu.
    Další dvě paní získaly novou kvalifikaci v oblasti pracovník v sociálních službách. Tato specializace je v regionu velmi poptávaná a proto věříme, že se jim brzy podaří najít pracovní uplatnění.

Za úspěchy projektu v poslední době se dají bez přehánění počítat dvě účastnice projektu, kterým jsme našli pracovní místa na Frýdlantsku. Od zaměstnavatelů máme i nadále poptávku po šikovném chlapíkovi, který se nebojí malých údržbových prací a stále jsou v kurzu i šičky a strážní. Samozřejmě, že s hledáním práce pomáháme i všem ostatním. :-)
    Ozvěte, pomůžeme i Vám!

Kontaktní osoba:

Kateřina Seifertová – koordinátorka projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP (Frýdlant)

Tel.: 774 450 164

Email: seifertova@sdruzenitulipan.cz
    Petra Suková – koordinátorka projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP (Nové Město pod Smrkem)
    Email: sukova@sdruzenitulipan.cz

Najdete nás na těchto adresách:

Frýdlant
    Okružní 1260
    Kancelář máme v budově České pošty. Vchod je ze zadní strany budovy přes dvůr.
    Nové Město pod Smrkem
    Palackého 275

Sídlíme v budově Úřadu práce v přízemí.

Jablonecká 46/34, Liberec - Liberec V-Kristiánov

Kostelní 9/7, 46001, Liberec