Rozvoj pracovních kompetencí OZP

Na projekt je poskytována finanční podpora EU.

Rozvoj pracovních kompetencí OZP – Podpora OZP na Frýdlantsku

Registrační číslo projektu: CZ.03.1.48/0.0/0.0/17_075/0009153

Nositel projektu: Sdružení TULIPAN, z.s.: http://www.sdruzenitulipan.cz/

Hlavním cílem projektu je podpora zaměstnanosti osob se zdravotním postižením prioritně v hospodářsky slabé oblasti tzv. Frýdlantského výběžku, který je charakteristický řadou negativních sociálně-ekonomických jevů. Možnost uplatnění osob se zdravotním postižením na tomto území je tímto více komplikovaná. Aktivity projektu zohledňují rozvoj pracovních a sociálních kompetencí OZP, odstraňují bariéry vstupu těchto osob na trh práce, rozvíjí praktické pracovní dovednosti a podporují spolupráci se zaměstnavateli v regionu.
Harmonogram projektu: 1. 10. 2018 – 30. 9. 2020
Cílová skupina: Osoby se zdravotním postižením

Co Vám projekt nabízí:

• Poradenskou činnost– k dispozici Vám jsou:individuální konzultant, sociální pracovník, psycholog, psychiatr, peer konzultant, dluhový poradce
  • Motivační kluby - informace o trhu práce, motivační a aktivizační hry, SWOT analýza osobní i profesní kariéry, trénink pracovních pohovorů, pomoc s vypracováním životopisu, motivačního dopisu aj.
  • Rozvoj základních pracovních kompetencí - kurzy zacílené na numerickou a čtenářskou gramotnost, orientaci v pracovně-právních vztazích a ochraně spotřebitele, rozvoj komunikačních a prezentačních dovedností, rozvoj kompetence k řešení problémů, samostatnosti, schopnosti pracovat v týmu, finanční gramotnost aj. v rozsahu 30 h/skupina
  • Rekvalifikaci – umožníme Vám absolvovat rekvalifikační kurz, který Vám výrazně pomůže s budoucím pracovním uplatněním
  • Placenou praxi – probíhá pod vedením zkušeného lektora, který Vás uvede do pracovního procesu a pomůže Vám zvyknout si na nové pracovní prostředí
  • Pracovní uplatnění – pomůžeme Vám s hledáním Vašeho nového stálého pracovního místa, přispějeme Vašemu zaměstnavateli na Vaši mzdu, abyste měli šanci v klidu a pohodě zvládnout veškeré činnosti, které od Vás zaměstnavatel očekává

• Co je nového v projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP?
    "Je důležité, aby se i v práci děly věci, ze kterých může mít člověk radost. Mně jako koordinátorce projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP přineslo poslední dobou radost hned několik věcí. Jednak začaly v květnu pracovat dvě účastnice projektu. Obě našly pracovní místo, které vyhovuje jejich zdravotnímu stavu. A co je důležité - jedná se o pracovní místo na Frýdlantsku. Tedy nemusejí dojíždět do Liberce, což mě vždy potěší.
    Další radostnou událostí je, že se mi podařilo uspořádat rekvalifikační kurz Základy obsluhy osobního počítače ve Frýdlantu. Obvykle je nutné, aby za rekvalifikačními kurzy zájemci o další vzdělávání dojížděli. Navíc jsem předběžně domluvena na pořádání rekvalifikačního kurzu Obsluha osobního počítače, který by měl proběhnout na podzim. A hádejte kde? No ano, ve Frýdlantu. :-)
    Ke štěstí stačí občas málo. Pokud hledáte práci v okolí Frýdlantu nebo Nového Města pod Smrkem, zavolejte na 774 450 164, něco vymyslíme!"

Kontaktní osoba:

Kateřina Seifertová – koordinátorka projektu Rozvoj pracovních kompetencí OZP

Tel.: 774 450 164

Email: seifertova@sdruzenitulipan.cz

Najdete nás na těchto adresách:

Frýdlant
    Okružní 1260
    Kancelář máme v budově České pošty. Vchod je ze zadní strany budovy přes dvůr.
    Nové Město pod Smrkem
    Palackého 275

Sídlíme v budově Úřadu práce v přízemí.